Σοκολατόπιτα με ινδοκάρυδο χωρίς ψήσιμο

Υλικά : 

  • 750 γρ γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 100 γρ καστανή ζάχαρη
  • 70 γρ κορν φλάουρ
  • 2 βανιλίνες
  • 40 γρ κακάο σκόνη
  • 200 γρ κουβερτούρα με 70% κακάο
  • 1 κτγ λάδι καρύδας

  Για το πασπάλισμα

  • Λάδι καρύδας
  • Ινδοκάρυδο

Εκτέλεση:

  1. Αλείφουμε το πυρέξ με λάδι καρύδας και το πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ , το κακάο σκόνη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  3. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις βανιλίνες , την κουβερτούρα , 1 κτγ λάδι καρύδας και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
  4. Το ρίχνουμε μέσα στο πυρέξ και το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στο γλυκό.
  5. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  6. Το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε από πάνω ινδοκάρυδο.