Σαλάτα νισουάζ με τόνο

Υλικά για 4 μερίδες :

  • 1 τρυφερό μαρούλι
  • 1/2 iceberg
  • 100 γρ. ψιλά φρέσκα φασολάκια
  • 10 ντοματίνια
  • 8 baby βρασμένες πατάτες με τη φλούδα τους
  • 2 αυγά βρασμένα και κομμένα στη μέση
  • 10 ελιές Καλαμών
  • 2 συσκευασίες τόνου σε νερό των 160gr
  • Φύλλα μαϊντανού
  • Φύλλα βασιλικού

Για το ντρέσινγκ

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα αντζούγιας
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τα φασολάκια  και τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για λίγα λεπτά.
  2. Τα βγάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό, για να κοπεί ο βρασμός τους και να διατηρήσουν το καταπράσινο χρώμα τους.
  3. Βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά.
  4. Αφαιρύμε το νερό από τις κονσέρβες τόνου.
  5. Κόβουμε τα λαχανικά (μαρούλι και iceberg) για τη σαλάτα σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τις πατάτες, τα φασολάκια, τις ελιές, τα αυγά και τα βότανα και τον τόνο και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.