Σαλάτα με σέλερι, φακές, χουρμάδες και αμύγδαλα

Υλικά : 

  • 1 ½ κούπες κρύες φακές, μαγειρεμένες
  • 6 – 8 κλωνάρια σέλερι, σε λεπτές φέτες
  • 8 βασιλικοί χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
  • 3 πράσινα κρεμμύδια, σε φέτες
  • ½ κούπας ψητά αμύγδαλα
  • ¼ κούπας τριμμένο τυρί πεκορίνο ή Παρμεζάνα (προαιρετικά)

Dressing:

  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 – 3 κ.γ.μέλι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Για να μαγειρέψετε τις φακές βάλτε ¾ κούπας φακές σε μια μεσαία κατσαρόλα. Βράστε, καλύψτε και σιγοβράστε για 20 – 25 λεπτά. Στραγγίστε και αφήστε να κρυώσουν.
  2. Τοποθετείστε τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Προσθέστε τα υλικά του dressing ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Προσθέστε αλάτι και μπαχαρικά ανάλογα με τη γεύση. Δώστε στη σαλάτα λίγο χρόνο ώστε να δέσουν οι γεύσεις (10 – 15 λεπτά) και δοκιμάστε ξανά.