Υλικά :
- 1 ½ κούπες κρύες φακές, μαγειρεμένες
- 6 – 8 κλωνάρια σέλερι, σε λεπτές φέτες
- 8 βασιλικοί χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
- 3 πράσινα κρεμμύδια, σε φέτες
- ½ κούπας ψητά αμύγδαλα
- ¼ κούπας τριμμένο τυρί πεκορίνο ή Παρμεζάνα (προαιρετικά)
Dressing:
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 – 3 κ.γ.μέλι
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Για να μαγειρέψετε τις φακές βάλτε ¾ κούπας φακές σε μια μεσαία κατσαρόλα. Βράστε, καλύψτε και σιγοβράστε για 20 – 25 λεπτά. Στραγγίστε και αφήστε να κρυώσουν.
- Τοποθετείστε τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Προσθέστε τα υλικά του dressing ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενωθούν καλά.
- Προσθέστε αλάτι και μπαχαρικά ανάλογα με τη γεύση. Δώστε στη σαλάτα λίγο χρόνο ώστε να δέσουν οι γεύσεις (10 – 15 λεπτά) και δοκιμάστε ξανά.