Υλικά(2-4 μερίδες)
- 300 γρ. σαλάτα πράσινη
- 500 γρ. παντζάρι βρασμένο σε κύβους
- 200 γρ. ανθότυρο σε κομμάτια
- 100γρ. καρύδια ή μείξη ξηρών καρπών
- Αποξηραμένα Φρούτα προαιρετικά
- 1 αχλάδι σε φέτες
Σάλτσα
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 40γρ. ξύδι βαλσάμικο κρέμα
- 2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τη πράσινη σαλάτα με τα παντζάρια.
2. Στο μούλτι χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
3. Ρίχνουμε το ανθότυρο, τους ξηρούς καρπούς και το αχλάδι σε φέτες.