Σαλάτα με κολοκύθα και μανούρι

Υλικά : 

  • 2 κιλά ωμή, κίτρινη κολοκύθα                                            
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι ρόκα, κομμένη στα 2
  • 200γρ. μανούρι, σε λεπτές φέτες
  • φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο
  • 1 χούφτα σταφίδες και κολοκυθόσπορο(προαιρετικά)

Για τη σος

  • χυμό από 1-2 λεμόνια
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 γεμάτο κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C.
  2. Κόβετε την κολοκύθα στη μέση ή σε φέτες σαν καρπούζι, τη βάζετε σε ταψί, την αλείφετε με το ελαιόλαδο, την αλατίζετε και την ψήνετε στο φούρνο, για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Βγάζετε την κολοκύθα από το φούρνο, την καθαρίζετε από τη φλούδα και την κόβετε σε μεγάλες μπουκιές.
  4. Χτυπάτε στο μούλτι τα υλικά της σος. Σε ένα μπολ βάζετε την κολοκύθα και περιχύνετε με τη μισή σος. Ανακατεύετε καλά.
  5. Σε μια ρηχή πιατέλα, απλώνετε την κολοκύθα και από πάνω προσθέτετε τη ρόκα και το δυόσμο (προσοχή, δεν θέλετε η ρόκα να υπερισχύει) και τελειώνετε με τις φετούλες μανούρι.
  6. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σος, τον κολοκυθόσπορο και τις σταφίδες και σερβίρετε αμέσως.