Υλικά για 2 μερίδες :
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 2 πατάτες κομμένες σε στικς
- 2 χούφτες ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 φλ. αρακά κατεψυγμένο
- 4 χούφτες φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
για τη σως ταχίνι
- 2 κ.γ. μηλόξιδο
- 1 κ.σ. νερό
- 1/4 λεμονιού (χυμό)
- 1 κ.σ. ταχίνι
- 1/2 κ.γ. μουστάρδα
- 1/2 κ.σ. μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ανακατέψτε σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά για τη σως ταχίνι και αφήστε το στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο ταψί απλώστε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Ρίξτε μέσα όλα τα λαχανικά εκτός από το σπανάκι και τα ντοματίνια. Ανακατέψτε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ψήστε στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά.
- Απλώστε τα καλά έτσι ώστε όσο γίνεται να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο.
- Στο μεταξύ πάρτε λίγη από την σως ταχίνι και κάντε μασάζ στο σπανάκι σας. Απλώστε το στον πάτο του μπολ σας. Από πάνω βάλτε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια, τον αρακά. Ρίξτε την μισή σως ταχίνι και απολαύστε.