Υλικά 4-6 μερίδες :
- 1 κιλό αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα καλά και κομμένα στα δύο
- 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη από τους σπόρους, πλυμένη καλά και κομμένη σε λεπτές ροδέλες
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες καθαρισμένες από τη φλούδα
- λίγα φύλλα μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε μικρά καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκκομένη
- 100 ml ελαιόλαδο
- χυμός από 1 – 2 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζεις σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση, προσθέτεις αλάτι και βράζεις τα αμπελοφάσουλα για 7-10 λεπτά.
- Τα βάζεις στο σουρωτήρι και τα αφήνεις να στραγγίξουν.
- Κόβεις τις ντομάτες σε μικρά καρέ.
- Βάζεις τα αμπελοφάσουλα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά με τη ντομάτα τελευταία.
- Σε ένα γυάλινο δοχείο βάζεις το λάδι με το λεμόνι, ανακατεύεις πολύ καλά και το ρίχνεις πάνω από τη σαλάτα.