Υλικά
- 350 γρ αμύγδαλα ανάλατα αποφλοιωμένα
- 100 γρ. μέλι
- 2 κ. σούπας χοντροκομμένα αμύγδαλα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.(τα βάζουμε σε δόσεις για να μην καεί το μηχάνημα)
- Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή πάστα.
- Πλάθουμε 14 μπαλάκια και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
- Παίρνουμε μια μαρίζ και τα πιέζουμε μέχρι να ισιώσει η μπαλίτσα.
- Πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα αμύγδαλα κ τα πιέζουμε λίγο να κολλήσουν.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Περιμένουμε να κρυώσουν για να τα αποθηκεύσουμε.