Ρυζόγαλο με κακάο σε κρέμα

Υλικά

  • 150 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 400 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 200 γρ. χουρμάδες
  • 40 γρ. κακάο
  • Λίγους ξηρούς καρπούς ή τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα(προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Όταν είναι έτοιμο το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους βράζουμε με λίγο νερό για 2 λεπτά να μαλακώσουν.
  3. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
  4. Σερβίρουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς ή τριμμένη σοκολάτα.