Υλικά
- 150 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 400 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 200 γρ. χουρμάδες
- 40 γρ. κακάο
- Λίγους ξηρούς καρπούς ή τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Όταν είναι έτοιμο το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους βράζουμε με λίγο νερό για 2 λεπτά να μαλακώσουν.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Σερβίρουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς ή τριμμένη σοκολάτα.