Pancakes βρώμης με σπανάκι    

Υλικά για 6-8 τεμάχια

  • 150 γρ. φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml με χαμηλά λιπαρά
  • 1 αυγό
  • 180 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 1 κ. γλυκού baking powder
  • 150 γρ. φέτα
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε  αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σπανάκι μέχρι να μην έχει καθόλου υγρά.
    Στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο. Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  2. Στο μπολ προσθέτουμε το αυγό, το ελαιόλαδο, το γάλα και ανακατεύουμε.
    Ρίχνουμε το αλεύρι με το baking, αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη σε μέτρια κομμάτια και ανακατεύουμε.
    Έχουμε ένα χυλό, όχι πολύ σφιχτό, ούτε αραιό.
    Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα ή αλεύρι.
  4. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο λάδι, έχουμε την ένταση στο 5-6, ρίχνουμε κάθε φορά 1 1/2 κουταλιά μεγάλη από το μείγμα και περιμένουμε να ψηθεί, να πάρει ένα ωραίο χρώμα και έπειτα το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.