Υλικά για 8-9 τεμάχια
- 1 κεφάλι μπρόκολο 350 γραµ.
- 2 φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 αυγά
- 1 κ.σ μουστάρδα
- 1/2 φλ. τριμμένο τυρί
- 1/2 φλ. αλεύρι
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε το μπρόκολο και το αλέθουμε στο μπλέντερ να γίνει ψιλό σαν ρύζι.
- Το βάζουμε σε δίσκο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει λίγα λεπτά.
- Τρίβουμε το καρότο σε ψιλό τρίφτη.
- Βάζουμε το ρύζι μπρόκολου σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε να γίνει χυλός παχύς.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και αλείφουμε την επιφάνειά του με λίγο ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε περίπου 1/4 του φλ. μίγμα pancakes λαχανικών.
- Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά περίπου να ροδίσει από τη μια πλευρά. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε τα pancakes λαχανικών κι από την άλλη πλευρά για 2 με 3 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.
- Βγάζουμε τα pancakes σε απορροφητικό χαρτί.
- *Εάν το μπρόκολο βγάλει πολλά υγρά, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη.