Muffins με κεράσια

  • Υλικά :
  • 280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 150 γρ κεράσια, χωρίς το κουκούτσι και ψιλοκομμένα (περίπου 200γρ ολόκληρα)
  • 1 μικρή ώριμη μπανάνα, λιωμένη (50γρ μόνο η σάρκα)
  • 2 αυγά
  • 100 γρ γάλα καρύδας (ή ό,τι θέλετε)
  • 60 γρ ελαιόλαδο
  • 60 γρ μέλι (μόνο για παιδιά άνω του έτους)
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ⅓ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • ¼ βανίλια (προαιρετικά)
  • 1/3 κ.γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το ελαιόλαδο με το μέλι.
  3. Προσθέτουμε την πατημένη μπανάνα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό λεμονιού και το γάλα και ανακατεύουμε ξανά.
  5. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τα άλευρα, το μπέικιν, τη βανίλια και τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και τα ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε στο πρώτο μπολ, που περιέχει τα υγρά υλικά, το δεύτερο μπολ με τα στέρεα και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα μαστιχωτό λείο μείγμα.
  7. Βάζουμε τη μία κουταλιά της σούπας αλεύρι στα κεράσια και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να καλυφθούν, σα να τα πανάρουμε.
  8. Προσθέτουμε στη ζύμη τα αλευρωμένα κεράσια και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
  9. Με ένα κουτάλι μεταφέρουμε το μείγμα στις θήκες για μάφιν γεμίζοντας τες κατά τα 2/3.
  10. Ψήνουμε για 25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε τα μαφινς να κρυώσουν.