Μελιτζανοκεφτέδες στο φούρνο

Υλικά για 4 μερίδες :

  • 600γρ.μελιτζάνα(περίπου 3 μελιτζάνες)
  • 1 κ. σούπας λιναρόσπορο κοπανισμένο
  • 3 κ. σούπας νερό
  • ½ κούπα βρώμη περασμένη στο μούλτι
  • ½ κούπα καρύδι
  • 1/3 της κούπας φέτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/3 της κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κ. γλυκού αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
  2. Κόβουμε τις μελιτζάνες παράλληλα στη μέση.
  3. Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
  4. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
  5. Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά  ή μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να τρυπιούνται με ένα πιρούνι.
  6. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες τη βάζουμε στο σουρωτήρι.
  7. Αλατίζουμε λίγο και τις αφήνουμε να στραγγίζουν για περίπου 30 λεπτά.
  8. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λιναρόσπορο με το νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
  9. Προσθέτουμε τα καρύδια μαζί με τη βρώμη στο μούλτι και τα χτυπάμε μερικές φορές.(να μην γίνει αλεύρι)
  10. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις μελιτζάνες ,τη βρώμη, τα καρύδια και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  11. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  12. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 C για 35 λεπτά. Στο μισό χρόνο γυρίζουμε πλευρά.