Υλικά για 4 μερίδες :
- 600γρ.μελιτζάνα(περίπου 3 μελιτζάνες)
- 1 κ. σούπας λιναρόσπορο κοπανισμένο
- 3 κ. σούπας νερό
- ½ κούπα βρώμη περασμένη στο μούλτι
- ½ κούπα καρύδι
- 1/3 της κούπας φέτα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/3 της κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ κ. γλυκού αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες παράλληλα στη μέση.
- Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
- Τοποθετούμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να τρυπιούνται με ένα πιρούνι.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες τη βάζουμε στο σουρωτήρι.
- Αλατίζουμε λίγο και τις αφήνουμε να στραγγίζουν για περίπου 30 λεπτά.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λιναρόσπορο με το νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε τα καρύδια μαζί με τη βρώμη στο μούλτι και τα χτυπάμε μερικές φορές.(να μην γίνει αλεύρι)
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις μελιτζάνες ,τη βρώμη, τα καρύδια και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 C για 35 λεπτά. Στο μισό χρόνο γυρίζουμε πλευρά.