Μαρμελάδα με μήλο και αχλάδι χωρίς ζάχαρη

Υλικά : 

  • 500 γρ. μήλα, καθαρισμένα και τριμμένα
  • 500 γρ. αχλάδια, καθαρισμένα, τριμμένα
  • 40 ml πετιμέζι ροδιού ή χυμός λεμονιού
  • 120 γρ. χουρμάδες ξεροί, χωρίς ζάχαρη
  • 1 φύλλο αρμπαρόριζας

Εκτέλεση:

  1. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και 200 ml νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά.
  2. Μετριάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 38-40 λεπτά, μέχρι η μαρμελάδα να πήξει ελαφρώς. Βγάζουμε το καπάκι, αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει.
  3. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.