Κουλουράκια κανέλας

Υλικά

    • 420 γρ. αλεύρι ντίνκελ
    • 1 κ. γλυκού κανέλα
    • ¼ κ. γλυκού γαρίφαλο
    • ¼ αλάτι
    • 80 γρ. ελαιόλαδο
    • 40 γρ. ηλιέλαιο
    • 120 γρ. μέλι
    • 70 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
    • 30 γρ. κρασί λευκό
    • ½ κ. γλυκού μαγειρική σόδα
    • Σουσάμι για πασπάλισμα
    • 1 κ.γλυκού σπόρους chia(προαιρετικά)

    Εκτέλεση:

    1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό με τη σόδα να ενεργοποιηθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο, το μέλι και το κρασί και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
    2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα και το γαρίφαλο και το αλάτι.
    3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι στο υγρό μείγμα και ζυμώνουμε απαλά.
    4. Καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
    5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα.
    6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σουσάμι με τους σπόρους chia.
    7. Πλάθουμε τα κουλουράκια ή σε μπαστουνάκια και τα περνάμε από το σουσάμι.
    8. Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.