Υλικά
- 420 γρ. αλεύρι ντίνκελ
- 1 κ. γλυκού κανέλα
- ¼ κ. γλυκού γαρίφαλο
- ¼ αλάτι
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 40 γρ. ηλιέλαιο
- 120 γρ. μέλι
- 70 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 30 γρ. κρασί λευκό
- ½ κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- Σουσάμι για πασπάλισμα
- 1 κ.γλυκού σπόρους chia(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό με τη σόδα να ενεργοποιηθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο, το μέλι και το κρασί και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα και το γαρίφαλο και το αλάτι.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι στο υγρό μείγμα και ζυμώνουμε απαλά.
- Καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σουσάμι με τους σπόρους chia.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια ή σε μπαστουνάκια και τα περνάμε από το σουσάμι.
- Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.