Κοτοσαλάτα με κουσκούς και λιαστές ντομάτες

Υλικά για 2 μερίδες :

  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο ψαχνό κοτόπουλο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι νερό με ¼ κ.γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι κουσκούς
  • 1 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 250 γρ.φύλλα ρόκας καθαρισμένα και στεγνά χωρίς τα κοτσάνια

Για τη σάλτσα:

  • 2 κ.σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
  • 5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

Εκτέλεση:

1.Σε μικρή κατσαρόλα βράζεις το νερό, τραβάς την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνεις μια κουταλιά ελαιόλαδο, το κουσκούς και το ξύσμα λεμονιού.

2.Το ανακατεύεις καλά και αφήνεις μέχρι να απορροφήσει το νερό. Στη συνέχεια βάζεις την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά και ανακατεύεις με το πιρούνι μέχρι να γίνει σπυρωτό.

3.Σκεπάζεις με βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και αφήνεις 5-10 λεπτά να φύγει η υγρασία του και να κρυώσει λίγο.

4.Σε ένα μικρό μπολ χτυπάς το σκόρδο με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, ρίχνεις τις ντομάτες και ανακατεύεις καλά.

5.Σε ένα μπολ βάζεις τα φύλλα από τη ρόκα και το κουσκούς.

6.Ρίχνεις το κοτόπουλο, περιχύνεις με τη σάλτσα και ανακατεύεις απαλά.