Μπισκότα βρώμης με μήλο και κανέλα

Υλικά

  • 220γρ. αλεύρι βρώμης
  • Χυμό από μισό πορτοκάλι
  • Τη φλούδα από μισό πορτοκάλι
  • 50 γρ. αλεσμένα φουντούκια ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σας
  • 100 γρ. μήλο καθαρισμένο και χωρίς φλούδα
  • 120 γρ. χουρμάδες βασιλικούς
  • ½ κ. σούπας baking powder
  • 1 ½ κ. γλυκού κανέλα  
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους βράζουμε για 5 λεπτά με το χυμό πορτοκάλι και τη φλούδα.
  2. Μόλις κρυώσουν λίγο οι χουρμάδες, τους βάζουμε στο μούλτι μαζί με το χυμό και τη φλούδα και χτυπάμε πολύ καλά.
  3. Βάζουμε το μήλο, και το λάδι στο μούλτι και χτυπάμε.
  4. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  5. Βάζουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο.
  6. Πλάθουμε τη ζύμη στο σχέδιο που επιθυμούμε(εάν κολλάει το μείγμα, βρέχουμε λίγο τα χέρια μας)
  7. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις