Υλικά
- 220γρ. αλεύρι βρώμης
- Χυμό από μισό πορτοκάλι
- Τη φλούδα από μισό πορτοκάλι
- 50 γρ. αλεσμένα φουντούκια ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σας
- 100 γρ. μήλο καθαρισμένο και χωρίς φλούδα
- 120 γρ. χουρμάδες βασιλικούς
- ½ κ. σούπας baking powder
- 1 ½ κ. γλυκού κανέλα
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βγάζουμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους βράζουμε για 5 λεπτά με το χυμό πορτοκάλι και τη φλούδα.
- Μόλις κρυώσουν λίγο οι χουρμάδες, τους βάζουμε στο μούλτι μαζί με το χυμό και τη φλούδα και χτυπάμε πολύ καλά.
- Βάζουμε το μήλο, και το λάδι στο μούλτι και χτυπάμε.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Βάζουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Πλάθουμε τη ζύμη στο σχέδιο που επιθυμούμε(εάν κολλάει το μείγμα, βρέχουμε λίγο τα χέρια μας)
- Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις