Υλικά
- 2-3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο, σε μπουκιές
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 200γρ. φρυγανιά ολικής άλεσης
- ½ κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού σκόνη κρεμμύδι
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 100γρ. παρμεζάνα λεπτοτριμμένη
- 3 αβγά, χτυπημένα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φρυγανιά. Προσθέτουμε τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, την πάπρικα, τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου σε ένα μπολ και τις μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας να πάει παντού.
- Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε τη παρμεζάνα, σε ένα δεύτερο τα αυγά και σε ένα τρίτο το μίγμα με την τριμμένη φρυγανιά.
- Παίρνουμε δύο – δύο τα κομμάτια κοτόπουλου και τα περνάμε με παρμεζάνα. Συνεχίζουμε βουτώντας τα στο αυγό και τέλος τα περνάμε από τη φρυγανιά.
- Απλώνουμε όλα τα κομμάτια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 13-16 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν εντελώς ανάλογα με το πάχος τους.