Κοτομπουκιές σπιτικές στο φούρνο

Υλικά

  • 2-3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο, σε μπουκιές
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200γρ. φρυγανιά ολικής άλεσης
  • ½ κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη κρεμμύδι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 100γρ. παρμεζάνα λεπτοτριμμένη
  • 3 αβγά, χτυπημένα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φρυγανιά. Προσθέτουμε τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, την πάπρικα, τη ρίγανη  και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  3. Ρίχνουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου σε ένα μπολ και τις μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας να πάει παντού.
  4. Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε τη παρμεζάνα, σε ένα δεύτερο τα αυγά και σε ένα τρίτο το μίγμα με την τριμμένη φρυγανιά.
  5.  Παίρνουμε δύο – δύο τα κομμάτια κοτόπουλου και τα περνάμε με παρμεζάνα. Συνεχίζουμε βουτώντας τα στο αυγό και τέλος τα περνάμε από τη φρυγανιά.
  6. Απλώνουμε όλα τα κομμάτια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 13-16 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν εντελώς ανάλογα με το πάχος τους.