Κεφτεδάκια με αρακά και καλαμπόκι

Υλικά : 

  • 450 γρ. αρακάς
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 100 γρ. φέτα ή ανθότυρο
  • 4 κ.σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(ολικής κατά προτίμηση)
  • 1 κ.σούπας φρυγανιά ολικής άλεσης
  • 1 κ. σούπας άνηθο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τον αρακά και το καλαμπόκι για 10 λεπτά και τα σουρώνουμε καλά.
  2. Αν θέλουμε μπορούμε να τα πολτοποιήσουμε αλλιώς τα βάζουμε ως έχουν.
  3. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Τρίβουμε το τυρί με τα χέρια.
  6. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.
  7. Πλάθουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε μία λαδόκολλα στο φούρνο.
  8. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προ θερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.