Υλικά :
- 450 γρ. αρακάς
- 1 κρεμμύδι
- 3 αυγά
- 150 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. καλαμπόκι
- 100 γρ. φέτα ή ανθότυρο
- 4 κ.σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(ολικής κατά προτίμηση)
- 1 κ.σούπας φρυγανιά ολικής άλεσης
- 1 κ. σούπας άνηθο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τον αρακά και το καλαμπόκι για 10 λεπτά και τα σουρώνουμε καλά.
- Αν θέλουμε μπορούμε να τα πολτοποιήσουμε αλλιώς τα βάζουμε ως έχουν.
- Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τρίβουμε το τυρί με τα χέρια.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.
- Πλάθουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε μία λαδόκολλα στο φούρνο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προ θερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.