Φλογέρες στο φούρνο

Υλικά για 3 φλογέρες

  • 120 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής άλεσης
  • 2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 5 γρ. σουσάμι
  • 1 αυγό
  • Για τη γέμιση
  • 70 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 180 γρ. κρέμα τυρού με χαμηλά λιπαρά(τύπου philadelfia)
  • ¼ κ.γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης, τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υλικά της ζύμης εκτός από το αυγό και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια και ανοίγουμε 3 μακρόστενα φύλλα.
  4. Γεμίζουμε το κάθε φύλλο με τη γέμιση κατά μήκος.
  5. Διπλώνουμε από τη μία πλευρά και από την άλλη αλείφουμε με ένα πινελάκι το αυγό για να σφραγίσει καλά.
  6. Διπλώνουμε καλά τις άκρες για να μη χυθεί το μείγμα.
  7. Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  8. Αλείφουμε όλες τις επιφάνειες με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  9. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.