Υλικά για 3 φλογέρες
- 120 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής άλεσης
- 2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 5 γρ. σουσάμι
- 1 αυγό
- Για τη γέμιση
- 70 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 180 γρ. κρέμα τυρού με χαμηλά λιπαρά(τύπου philadelfia)
- ¼ κ.γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης, τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υλικά της ζύμης εκτός από το αυγό και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια και ανοίγουμε 3 μακρόστενα φύλλα.
- Γεμίζουμε το κάθε φύλλο με τη γέμιση κατά μήκος.
- Διπλώνουμε από τη μία πλευρά και από την άλλη αλείφουμε με ένα πινελάκι το αυγό για να σφραγίσει καλά.
- Διπλώνουμε καλά τις άκρες για να μη χυθεί το μείγμα.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε όλες τις επιφάνειες με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.