Ελληνική σαλάτα με κινόα

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 2/3 κούπας λευκή κινόα
  • 1 ½ κούπα νερό
  • 8 ελιές κομμένες σε ροδέλες
  • ½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 αγγούρι μικρό
  • 10 ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • 1 χούφτα από μυρωδικό της επιλογής μας
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Ξεπλένουμε την κινόα πολύ καλά.
  2. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και την κινόα και την αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πιεί τα υγρά της.
  3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά τα ντοματίνια και το αγγούρι.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κινόα, με τα ντοματίνια, τις ελιές, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το αγγούρι και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο με το λεμόνι και το ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά με την κινόα.
  6. Γαρνίρουμε με όποιο μυρωδικό θέλουμε.