Μπιφτέκι με κινόα και λαχανικά

Υλικά για 6 μπιφτέκια

  • 250 γρ. κινόα
  • 700 ml νερό
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κολοκύθι τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 3-4 κ. σούπας βρώμη
  • 2 αυγά
  • ½ κ . γλυκού σκόνη κρεμμύδι
  • ½ κ. γλυκού σκόνη σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βάζω την κινόα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και την πλένω με τρεχούμενο νερό.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα 700ml νερό, λίγο αλάτι και την κινόα. Μαγειρεύω με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κινόα. Αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει.
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  4. Μετράω 2 φλιτζάνια καλά στραγγισμένη κινόα και την ρίχνω σε ένα μπολ.
  5. Προσθέτω τα τριμμένα λαχανικά(τα έχω στύψει καλά να φύγουν τα υγρά), τα μπαχαρικά, τη βρώμη και τα αυγά και ανακατεύω καλά.
  6. Πλάθω 6 μεγάλα μπιφτέκια και τα μεταφέρω σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  7. Ψήνω για 20 λεπτά. Γυρίζω τα μπιφτέκια με προσοχή και συνεχίζω το ψήσιμο για 25 λεπτά ακόμη.