Υλικά για 6 μπιφτέκια
- 250 γρ. κινόα
- 700 ml νερό
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 κολοκύθι τριμμένο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- ½ ματσάκι άνηθο
- 3-4 κ. σούπας βρώμη
- 2 αυγά
- ½ κ . γλυκού σκόνη κρεμμύδι
- ½ κ. γλυκού σκόνη σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζω την κινόα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και την πλένω με τρεχούμενο νερό.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα 700ml νερό, λίγο αλάτι και την κινόα. Μαγειρεύω με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κινόα. Αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει.
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
- Μετράω 2 φλιτζάνια καλά στραγγισμένη κινόα και την ρίχνω σε ένα μπολ.
- Προσθέτω τα τριμμένα λαχανικά(τα έχω στύψει καλά να φύγουν τα υγρά), τα μπαχαρικά, τη βρώμη και τα αυγά και ανακατεύω καλά.
- Πλάθω 6 μεγάλα μπιφτέκια και τα μεταφέρω σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνω για 20 λεπτά. Γυρίζω τα μπιφτέκια με προσοχή και συνεχίζω το ψήσιμο για 25 λεπτά ακόμη.