Υλικά :
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 6 ξυλάκια για παγωτό ή 3 ξύλινα σουβλάκια σπασμένα στα δύο (συνολικά 6 κομμάτια)
- 2 μπανάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες η κάθε μια σε 3 κομμάτια
- 1/3 της κούπας κοπανισμένους ξηρούς καρπούς(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα.
- Κόβουμε την κάθε μπανάνα σε 3 λωρίδες.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρι.
- Περνάμε ένα κομμάτι μπανάνα σε κάθε σουβλάκι ή ξυλάκι και το βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα, ρίχνοντας κι άλλη σοκολάτα με το κουτάλι για να καλυφθεί καλά.
- Πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς.
- Βάζουμε τα ξυλάκια πάνω στη λαδόκολλα και τα βάζουμε για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο, πριν τα σερβίρουμε.