Ταλιατέλες με κρεμώδη σάλτσα κουνουπιδιού

Υλικά για 4 μερίδες :

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • 2 κ.σ μουστάρδα απαλή
  • 2 κ.σ αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 40 γρ παρμεζάνα
  • 4-5 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι ,πιπέρι
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε το κουνουπίδι, το καθαρίζουμε και κρατάμε μόνο τα μπουκετάκια. Kόβουμε όσο μπορούμε τα κοτσάνια..

2. Τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα μπουκετάκια κουνουπιδιού και βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 12-14 λεπτά.

3. Βάζουμε το κουνουπίδι στο μπλέντερ με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζε. Αλέθουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά.

4. Ανακατεύουμε ξανά και δοκιμάζουμε εάν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι.

5. Βράζουμε τα ζυμαρικά.

6. Σουρώνουμε τις ταλιατέλες  χωρίς να ξεπλύνουμε.

7. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.