Ρεβύθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές

Υλικά για 6 μερίδες :

  • 400γρ.ρεβύθια μουσκεμένα από το βράδυ σε άφθονο κρύο νερό
  • 2 πιπεριές πράσινες, σε χοντρές φέτες
  • 2 πιπεριές κόκκινες, σε χοντρές φέτες
  • 1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί, σε χοντρές φέτες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 300γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη, ψιλοκομμένη
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση:

1. Βράζετε τα ρεβύθια σε νερό με το φύλλο δάφνης και το μπαχάρι μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και φυλάτε το ζωμό. Πετάτε τη δάφνη και το μπαχάρι.

2. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τις πιπεριές. Όταν μαραθούν ρίχνετε και τη ντομάτα το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε τα ρεβύθια σε πυρίμαχο σκεύος και ρίχνετε τη σάλτσα με τις πιπεριές. Ανακατεύετε λίγο με τα ρεβύθια και τοποθετείτε από πάνω το δεντρολίβανο. Αν τα ρεβύθια δεν σκεπάζονται από τη σάλτσα, τότε προσθέστε ένα φλιτζάνι από το ζωμό ρεβυθιών που κρατήσατε.

4. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά μέχρι να κάνει το φαγητό μία κρούστα από πάνω. Αν στεγνώσει το φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτετε λίγο ζωμό ακόμα.