Πίτα με κολοκυθάκια χωρίς φύλλο

Υλικά :

  • 1200 γρ. κολοκύθια
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σoύπας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φέτα
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ.σούπας άνηθο
  • 3 κ.σούπας μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Σουσάμι προαιρετικά

Εκτέλεση:

  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Τα αλατίζουμε και τα ακουμπάμε σε ψιλή σίτα να στραγγίξουν για 20 λεπτά.
  2. Τα βάζουμε σε μια πετσέτα και τα πιέζουμε καλά να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, τα αυγά χτυπημένα, το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, τη μισή ποσότητα φέτας και ανθότυρου σπασμένα με το χέρι κι ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι κι ανακατεύουμε.
  5. Αλείφουμε ένα ταψί 30×40 εκατοστών με ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
  6. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα των τυριών σε κομματάκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.