Ντομάτες με αυγά

Υλικά για 4 μερίδες :

  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3-4 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ντομάτες
  • 2 κ.σούπας ξίδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σούπας θυμάρι, φρέσκο
  • 1 κ.γλυκού ρίγανη φρέσκια
  • 1 κ.γλυκού βασιλικό φρέσκο
  • 1 κ.γλυκού πάπρικα
  • ½ κ.γλυκού κύμινο
  • 4 αυγά,μεσαία
  • 50 γρ. φέτα

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ώστε να κάψει καλά.
  2. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια.
  3. Προσθέτουμε στο τηγάνι 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε το κρεμμύδι.
  4. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι.
  5. Τρίβουμε τις ντομάτες στον χοντρό τρίφτη και πετάμε τις φλούδες.
  6. Προσθέτουμε την ντομάτα, το θυμάρι, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το κύμινο, την πάπρικα, το βαλσάμικο και αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία από τις ντομάτες.
  7. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε πιπέρι, λίγο θυμάρι και ρίγανη.
  8. Ανακατεύουμε τα αυγά με ένα πιρούνι ίσα ίσα για να σπάσουν οι κρόκοι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  9. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα για 1 λεπτό μέχρι να αρχίσουν να ψήνονται τα αυγά και μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται στο τηγάνι, αφαιρούμε από τη φωτιά.
  10. Τρίβουμε τη φέτα με τον τρίφτη και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.