- Υλικά για 9 muffins :
Για την βάση:
- 150 γρ. χουρμάδες
- 100 γρ. καρύδια ή φουντούκια αλεσμένα
- 50 γρ. βρώμη, αλεσμένη
- 1 κ.γλυκού κακάο
Για την γέμιση:
- 280 γρ. ώριμο αβοκάντο
- 90 γρ. σοκολάτα, λιωμένη σε μπεν μαρί
- 2 κ.σούπας λάδι καρύδας
- 2 κ.σούπας σιρόπι αγαύης ή μέλι Για την επικάλυψη:
- κροκάν φουντουκιού, ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Μουλιάζω σε ζεστό νερό τους χουρμάδες για μια ώρα.
- Κατόπιν τους πολτοποιώ στο μπλέντερ και προσθέτω το καρύδι, την βρώμη και το κακάο.
- Μοιράζω το μείγμα σε 9 φόρμες σιλικόνης για muffin (για να ξεφορμάρονται εύκολα) και τα πατάω με τα δάχτυλα.
- Πολτοποιώ το αβοκάντο στο μπλέντερ και προσθέτω το λάδι καρύδας, το σιρόπι αγαύης ή το μέλι και τα χτυπώ όλα μαζί.
- Μεταφέρω σε μπολ και ρίχνω μέσα την λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύω με μια μαρίζ ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μοιράζω την μους πάνω στις βάσεις. Γαρνίρω με κροκάν φουντουκιού και ξύσμα σοκολάτας.
- Βάζω τις θήκες στο ψυγείο για να παγώσουν τα muffins. Τα αφήνω να παγώσουν για τουλάχιστον 5 ώρες.