Muffins με αβοκάντο χωρίς ψήσιμο

  • Υλικά για 9 muffins :

Για την βάση:

  • 150 γρ. χουρμάδες
  • 100 γρ. καρύδια ή φουντούκια αλεσμένα
  • 50 γρ. βρώμη, αλεσμένη
  • 1 κ.γλυκού κακάο

Για την γέμιση:

  • 280 γρ. ώριμο αβοκάντο
  • 90 γρ. σοκολάτα, λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 2 κ.σούπας λάδι καρύδας
  • 2 κ.σούπας σιρόπι αγαύης ή μέλι Για την επικάλυψη:
  • κροκάν φουντουκιού, ξύσμα σοκολάτας

Εκτέλεση:

  1. Μουλιάζω σε ζεστό νερό τους χουρμάδες για μια ώρα. 
  2. Κατόπιν τους πολτοποιώ στο μπλέντερ και προσθέτω το καρύδι, την βρώμη και το κακάο.
  3. Μοιράζω το μείγμα σε 9 φόρμες σιλικόνης για muffin (για να ξεφορμάρονται εύκολα) και τα πατάω με τα δάχτυλα.
  4. Πολτοποιώ το αβοκάντο στο μπλέντερ και προσθέτω το λάδι καρύδας, το σιρόπι αγαύης ή το μέλι και τα χτυπώ όλα μαζί. 
  5. Μεταφέρω σε μπολ και ρίχνω μέσα την λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύω με μια μαρίζ ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  6. Μοιράζω την μους πάνω στις βάσεις. Γαρνίρω με κροκάν φουντουκιού και ξύσμα σοκολάτας.
  7. Βάζω τις θήκες  στο ψυγείο για να παγώσουν τα muffins. Τα αφήνω να παγώσουν για τουλάχιστον 5 ώρες.