Μανιταρόσουπα

Υλικά για 3 μερίδες :

  • 400 γρ. μανιτάρια
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα με χαμηλά λιπαρά (χλιαρό)
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 1.κ σούπας αλεύρι
  • ½ κ.γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

1.Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ότι μέγεθος σας αρέσει.

2.Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι για 10 λεπτά.

3.Αποσύρουμε και περιμένουμε λίγο να κρυώσουν.

4.Στη συνέχεια σκορπίζουμε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά.

5.Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ξανά ανακατεύουμε.

6.Προσθέτουμε τα δύο φλιτζάνια νερού, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.

7.Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 5-10΄ανακατεύοντας μερικές φορές.