Μανιτάρια φρικασέ

Υλικά (για 2-3 μερίδες):

  • μισό κιλό μανιτάρια φρέσκα πλευρώτους/πορτομπέλο 
  • 1 μαρούλι
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 2 λεμόνια (το χυμό)
  • 1 κ.γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 φλ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε φέτες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.

2. Κόβουμε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια.

3. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν.

4. Όταν βράσουν τα μανιτάρια, προσθέτουμε το μαρούλι και τον άνηθο και τα αφήνουμε περίπου 10΄ να βράσουν όλα μαζί.

5. Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό μας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.