Κροκέτες με πατάτες και σπανάκι στο φούρνο

Υλικά για 4 μερίδες :

  • ½ κιλό σπανάκι ζεματισμένο
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι φέτα χαμηλών λιπαρών
  • ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¾ φλιτζανιού νιφάδες βρώμης

Εκτέλεση:

1.Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το σπανάκι.

2.Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι, προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τα κρεμμύδια, την πατάτα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

3.Ανακατεύουμε καλά και σιγά σιγά προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης ώστε να πάρουμε ένα σφιχτό μίγμα.

4.Πλάθουμε σε κυλινδρικές κροκέτες και τις τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

5.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν αρκετά.