Κοτόπουλο με μουστάρδα

Συστατικά (1 μερίδα)

  • Κοτόπουλο στήθος μπουκιές (1 κομμάτι στήθος – 150γρ μαγειρεμένο)
  • Μανιτάρια (όσα θέλετε)
  • ½ – 1 κρεμμύδι
  • 1 κ. σούπας λάδι 
  • 2 κ. σούπας Μουστάρδα
  • Πιπέρι (προαιρετικά)

Τρόπος μαγειρέματος

1. Παίρνουμε το στήθος κοτόπουλο και το κόβουμε σε μπουκιές.

2. Ρίχνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι .

3. Κατόπιν βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και το ψήνουμε μέχρι να ασπρίσει.

4. Όταν ασπρίσει ρίχνουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό και το αφήνουμε μέχρι να το πιεί.

5.  Το βγάζουμε από την φωτιά.

6. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να κοκκινίσει το κρεμμύδι.

7. Κατόπιν ρίχνουμε το κοτόπουλο και μισό ποτήρι νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα.  

8. Σε αυτό το στάδιο ρίχνουμε το πιπέρι. 

9. Χαμηλώνουμε την φωτιά (το μάτι στην μισή περίπου θερμοκρασία) και σκεπάζουμε το τηγάνι αν έχει καπάκι.

Ο χρόνος μαγειρέματος είναι περίπου 20 λεπτά. Μέσα σε αυτά τα 20 λεπτά πρέπει να ελέγχουμε διαρκώς και όταν το μείγμα πίνει το νερό να προσθέτουμε λίγο (1 φλιτζανάκι την φορά).