Κοτόπουλο με κους κους και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά για 1 μερίδα :

  • 80γρ κους κους
  • 1 φιλέτο από στήθος ή μπούτι κοτόπουλο
  • Φρέσκα φύλλα δυόσμου
  • Λίγο κύμινο
  • Λίγο κουρκουμά ή κάρυ
  • Μισό φρέσκο κρεμμύδι

Για τη σάλτσα:

  • 30γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1. Τοποθετήστε το κους κους σε ένα μεγάλο μπολ.

2. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι μισό λίτρο νερό, το κύμινο και τον κουρκουμά και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.

3. Προσθέστε το ζωμό που φτιάξατε στο μπολ με το κους κους και σκεπάστε με μεμβράνη ή κάποιο στεγανό καπάκι.

4.  Αφήστε για 15 λεπτά και ανακατέψτε απαλά το κους κους με ένα πιρούνι, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες.

5. Βάζετε το φιλέτο στο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.

6. Σερβίρετε το φιλέτο κοτόπουλο με το κους κους και με τη σάλτσα από γιαούρτι.