Κοτόπουλο λεμονάτο με πλιγούρι

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 700γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μπουκιές
  • 150γρ. φέτα σε κομματάκια
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το πλιγούρι

  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 2 φλιτζάνια καυτό νερό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε ελάχιστο  ελαιόλαδο και ψήνετε το κοτόπουλο γυρίζοντάς το σιγά σιγά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα και το ανακάτεμα.
  3. Ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, ανακατεύετε και αμέσως μετά προσθέτετε τη φέτα κάνοντας ένα τελευταίο ανακάτεμα.

Για το πλιγούρι::

  1. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο και προσθέτετε το πλιγούρι.
  2. Ανακατεύετε να γυαλίσει και προσθέτετε το καυτό νερό.
  3. Αλατοπιπερώνετε, αφήνετε να βράσει και να απορροφήσει το νερό. Τότε ρίχνετε τις πιπεριές, τον άνηθο και ανακατεύετε.
  4. Σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό και το συνοδεύετε με το πλιγούρι που ετοιμάσατε.