Υλικά για 4 μερίδες:
- 700γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μπουκιές
- 150γρ. φέτα σε κομματάκια
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για το πλιγούρι
- 1 φλιτζάνι πλιγούρι
- 2 φλιτζάνια καυτό νερό
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνετε το κοτόπουλο γυρίζοντάς το σιγά σιγά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα και το ανακάτεμα.
- Ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, ανακατεύετε και αμέσως μετά προσθέτετε τη φέτα κάνοντας ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Για το πλιγούρι::
- Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο και προσθέτετε το πλιγούρι.
- Ανακατεύετε να γυαλίσει και προσθέτετε το καυτό νερό.
- Αλατοπιπερώνετε, αφήνετε να βράσει και να απορροφήσει το νερό. Τότε ρίχνετε τις πιπεριές, τον άνηθο και ανακατεύετε.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό και το συνοδεύετε με το πλιγούρι που ετοιμάσατε.