Κολοκυθόσουπα βελουτέ

Υλικά για 2 μερίδες :

  • 1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι στα 6
  • 2 μεσαία καρότα σε μέτρια κομμάτια
  • 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού γάλα
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ.σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο.

2.Σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.

3.Στη συνέχεια προσθέτουμε την κολοκύθα και τα καρότα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμη.

4.Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά τα υλικά.

5.Αφήνουμε τη σούπα να κοχλάσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μη φουσκώσει το γάλα και χυθεί.

6.Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς η κολοκύθα και τα καρότα.

7.Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε λίγα λίγα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ (ή με το ραβδομπλέντερ) προσθέτοντας κάθε φορά λίγο υγρό από την κατσαρόλα.(όσο υγρό μείνει το κρατάμε)

8.Περνάμε τον πολτό από ψιλό σουρωτήρι και τον μεταφέρουμε στην κατσαρόλα, που έχουμε εντωμεταξύ καθαρίσει.

9.Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα, προσθέτουμε λίγο υγρό από αυτό που έχουμε κρατήσει, ανακατεύουμε να αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε.