Kέικ με ginger και πορτοκάλι

  • Υλικά :
  •  500 γρ φαρίνα ολικής άλεσης
  •   1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
  •   1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  •   1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  •   το ξύσμα από τα πορτοκάλια
  •   1 κουταλιά σούπας ξύδι
  •   Μια πρέζα αλάτι
  •   100 γρ. ψιλοκομμένο αποξηραμένο τζίντζερ ή 1 γεμάτη κουταλιά σούπας σκόνη τζίντζερ ή 120-150 γρ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ

Προαιρετικά

  • 1 κ. γλυκού κανέλα
  • ½ κ. γλυκού μπαχάρι
  • ½ κ. γλυκού γαρίφαλο
  • 2 κ. σούπας κονιάκ

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύω το χυμό πορτοκαλιού με το ξύσμα, το ξύδι, τη ζάχαρη και το λάδι.
  2. Προσθέτω και το τζίντζερ.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τα μπαχαρικά.
  4. Αναμιγνύω όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα και βάζω το μείγμα σε καλά λαδωμένη φόρμα.
  5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.