- Υλικά :
- 500 γρ φαρίνα ολικής άλεσης
- 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- το ξύσμα από τα πορτοκάλια
- 1 κουταλιά σούπας ξύδι
- Μια πρέζα αλάτι
- 100 γρ. ψιλοκομμένο αποξηραμένο τζίντζερ ή 1 γεμάτη κουταλιά σούπας σκόνη τζίντζερ ή 120-150 γρ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
Προαιρετικά
- 1 κ. γλυκού κανέλα
- ½ κ. γλυκού μπαχάρι
- ½ κ. γλυκού γαρίφαλο
- 2 κ. σούπας κονιάκ
Εκτέλεση:
- Ανακατεύω το χυμό πορτοκαλιού με το ξύσμα, το ξύδι, τη ζάχαρη και το λάδι.
- Προσθέτω και το τζίντζερ.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τα μπαχαρικά.
- Αναμιγνύω όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα και βάζω το μείγμα σε καλά λαδωμένη φόρμα.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.