Κέικ καρότου

Υλικά :

  • 1 φλ τσαγιού ηλιέλαιο
  • 3 αυγά
  • 2 φλ τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  2 κ. γλυκού κανέλα
  •  1 κ. γλυκού βανίλια
  • 1 κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  •  ½ κ. γλυκού αλάτι
  •  3 κούπες τριμμένο καρότο (στο ψιλό του τρίφτη)
  •  3/4 φλ τσαγιού μέλι
  •  50γρ αποξηραμένα φρούτα (χωρίς ζάχαρη – σε μικρά κομματάκια)
  •  100γρ μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια
  •  60γρ ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς

                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Εκτέλεση:

1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.

2.Στο ίδιο μπολ που τρίβουμε το καρότο, προσθέτουμε τα αυγά (ελαφρώς

χτυπημένα) και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

3.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ,

προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή ώσπου να

δοκιμάσουμε με μια οδοντογλυφίδα και αν δούμε ότι βγαίνει στεγνή.