Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα ντομάτας

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 800 γρ κιμά κοτόπουλο
  • 60 γρ ελαιόλαδο
  • 300 γρ κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 45 γρ φρυγανιά
  • 120 γρ γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 30γρ γλυκιά πάπρικα
  • 40 γρ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ χυμό από φρέσκια ντομάτα
  • 250 γρ σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου(προαιρετικά)
  • 1 κ.σ αποξηραμένη ρίγανη
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10’ περίπου λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Σε ένα μεγάλο μπόλ προσθέτουμε το γάλα και τη φρυγανιά και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ομογενοποιούμε.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
  4. Λαδώνουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο και πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες τους οποίους μεταφέρουμε σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο για 15-18 λεπτά.

Εκτέλεση σάλτσας

  1. Παράλληλα προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 6-7’.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον ζωμό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 25’.
  3. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το φούρνο και τα προσθέτουμε απευθείας μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σερβίρουμε με βρασμένο καστανό ρύζι εάν επιθυμούμε.