Φιλέτο μπακαλιάρου στο φούρνο με λαχανικά

Υλικά(4-6 μερίδες) :

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φινόκιο
  • 3 κολοκυθάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/4 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα
  • 2 κ.σούπας κάππαρη
  • 2 κ.σούπας φύλλα θυμαριού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  2. Κόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα κολοκυθάκια και το φινόκιο σε λεπτές φέτες κατά μήκος, τα ντοματίνια στη μέση.
  3. Αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μισό κρασί.
  4. Ψήνουμε τα λαχανικά για 15 λεπτά στο φούρνο.
  5. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  6. Προσθέτουμε τα φιλέτα πάνω από τα λαχανικά με το δέρμα προς τα πάνω, ρίχνουμε και το υπόλοιπο κρασί και ψήνουμε στον φούρνο για ακόμη 12-15 λεπτά.
  7. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  8. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε το φαγητό με την κάππαρη, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το θυμάρι.