Υλικά(4-6 μερίδες) :
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 φινόκιο
- 3 κολοκυθάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 500 γρ. ντοματίνια
- 100 γρ. κρασί λευκό
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 1/4 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα
- 2 κ.σούπας κάππαρη
- 2 κ.σούπας φύλλα θυμαριού
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Κόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα κολοκυθάκια και το φινόκιο σε λεπτές φέτες κατά μήκος, τα ντοματίνια στη μέση.
- Αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μισό κρασί.
- Ψήνουμε τα λαχανικά για 15 λεπτά στο φούρνο.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα φιλέτα πάνω από τα λαχανικά με το δέρμα προς τα πάνω, ρίχνουμε και το υπόλοιπο κρασί και ψήνουμε στον φούρνο για ακόμη 12-15 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε το φαγητό με την κάππαρη, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το θυμάρι.