Φαρφάλες με κοτόπουλο, αρακά και λεμόνι

Υλικά για 4-6 μερίδες :

  • 500 γρ. φαρφάλες (κατά προτίμηση ολικής άλεσης)
  • 200 γρ. αρακά φρέσκο
  • 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο και πέτσα, σε μικρά κομμάτια
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml νερό από τα ζυμαρικά
  • 1 ματσάκι σπαράγγια, χωρίς τις άκρες, κομμένα (το καθένα σε 3 κομμάτια)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι
  • χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

1.Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, την αλατίζουμε ελαφρά και τη βάζουμε να βράσει.

2.Ρίχνουμε στο βραστό νερό τα σπαράγγια και τον αρακά και τα αφήνουμε να ζεματιστούν για 3-4 λεπτά. Έπειτα τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε μπολ.

3.Εφόσον το νερό συνεχίζει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τις φαρφάλες.

4.Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

5.Στραγγίζουμε το κοτόπουλο, αφού βράσει, το τοποθετούμε σε ένα wok.

6.Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τον αρακά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο-λίγο ζωμό απ’ τα ζυμαρικά που βράζουν (100-150ml), με κουτάλα.

7.Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά, για 6-7 λεπτά. Δοκιμάζουμε και, εάν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα.

8.Όταν οι φαρφάλες έχουν βράσει al dente, είτε τις στραγγίζουμε, ή τις μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα απ’ την κατσαρόλα, στο μείγμα με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

9.Προσθέτουμε το ξύσμα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τα ζυμαρικά πασπαλισμένα με λίγο τριμμένο τυρί.