Χορτόπιτα

Υλικά :

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • ½ κιλό σπανάκι φρέσκο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 50 γρ. φέτα
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 4 αυγά
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1.Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη να ξεπαγώσει.

2.Πλένουμε τα χορταρικά, τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και τα κόβουμε με το χέρι σε χοντρά κομμάτια.

3.Ψιλικόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

4.Ανακατεύουμε καλά το σπανάκι, τη ρόκα, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, τα αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές λάδι.

5.Προσθέτουμε τη φέτα και το ανθότυρο λιωμένα με το πιρούνι, τα 3 αυγά ολόκληρα και 1 κρόκο ακόμα και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά.

6.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C.

7.Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα μέτριο πυρέξακι και στρώνουμε τα 3 φύλλα, λαδώνοντας τα ένα-ένα.

8.Προσθέτουμε τη γέμιση και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα.

9.Αλείφουμε την επιφάνεια με το ασπράδι που έχουμε κρατήσει από το 1 αυγό.

10.Ραντίζουμε με λίγο νερό.

11.Χαράζουμε σε ίσα κομμάτια και την ψήνουμε στον αέρα για 45 λεπτά περίπου.